Elektronik Teminat Mektubu Platformu Türk Eximbank kredilerinde başlıyor

  • kobi kredisi istanbul

    Elektronik Teminat Mektubu Platformu Türk Eximbank kredilerinde başlıyor

    09.07.2018

    Teminat mektuplarının elektronik ortamda paylaşılmasına imkan tanıyan Elektronik Teminat Mektubu Platformu’nun (ETMP) pilot uygulaması Kredi Kayıt Bürosu (KKB), Türk Eximbank ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol ile başlatıldı.

    Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan’ın katılımıyla Elektronik Teminat Mektubu Platformu’nun başlatılması ve pilot uygulamaların gerçekleştirilmesi için Türk Eximbank Genel Müdürlük binasında bugün protokol imzalandı.

    Türk Eximbank ile Vakıfbank arasındaki e-teminat mektubu uygulaması 2018 yıl sonuna kadar diğer bankaların da dahil olmasıyla yaygınlaşacak.

    Kredi Kayıt Bürosu, Türkiye Bankalar Birliği ve tüm bankacılık sektörünün 2 yıla yakın zamandır üzerinde çalıştığı proje sonucunda, temmuz ayı itibarıyla Vakıfbank ile Türk Eximbank arasındaki teminat mektubu işlemlerinin tamamı elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek. Böylece Türkiye'nin ilk e-teminat mektubu da Vakıfbank tarafından Türk Eximbank’a hitaben düzenlenecek.

    Türk Eximbank, bürokrasinin azaltılması ve iş yapma hızının artırılmasını sağlamak amacıyla hem kurumsal altyapısında, hem de uygulamalarında e-dönüşümü sağlayacak projeler üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında, bugün pilot uygulaması başlatılacak olan e-teminat mektubu sisteminin yanı sıra Merkez Bankası ile Temmuz ortasında uygulaması başlatılacak olan e-bono sistemi ve Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı ile birlikte çalışmaların sürdürüldüğü ihracat taahhütlerinin kapatılmasının elektronik ortamda yapılmasına yönelik e-taahhüt kapatma sistemi de bulunuyor.